Laat uw asbest in huis professioneel verwijderen.

Veilig omgaan met asbest in huis

Heeft u een woning die vòòr 1994 is gebouwd? Dan is de kans aanwezig dat u asbest in huis tegenkomt bij het klussen. Het kan op verschillende plekken zitten, denk bijvoorbeeld aan een asbesthoudende plaat onder of achter uw CV-ketel of vlakbij uw gashaard of gaskachel. Soms is asbest duidelijk herkenbaar aan bijvoorbeeld het donkergrijze materiaal wat er grof uitziet, maar in veel andere gevallen is het lastig om asbest te herkennen. Het kan bijvoorbeeld ook verwerkt zitten in ander materiaal zoals beton. Bovendien zijn er nog meer verschillende soorten asbest. Bent u niet zeker van uw zaak? Laat dan altijd een expert langskomen.

Raadpleeg bij twijfel altijd de experts

Asbest bestaat uit hele kleine vezeltjes die gevaarlijk kunnen zijn als ze vrijkomen. Met de nadruk op ‘kunnen’. Weet u niet of u asbest in huis heeft en wilt u gaan slopen, verbouwen of renoveren waarvoor een sloopmelding verplicht is? Zorg er dan voor dat u een gecertificeerd bedrijf een asbestinventarisatie laat uitvoeren. Als er asbest wordt gevonden, hoeft het niet altijd verwijderd te worden. Of u nu verplicht bent een asbestinventarisatierapport aan te leveren of niet, wij zouden u adviseren er altijd een expert bij te halen. Dan weet u waar u aan toe bent en zoeken we samen naar een goede oplossing.

Wat kunt u verwachten?

Bij binnensanering moet er in de te saneren ruimte een containment gebouwd worden. Dit is een afgesloten ruimte waar het asbest binnen wordt gesaneerd. Aan deze zogeheten containment wordt een onderdrukregistratie en -machine aangesloten. Mochten er dan asbestvezels vrijkomen, worden deze direct weer weggezogen. Onze gecertificeerde saneerders kunnen dan in een veilige en gecontroleerde omgeving hun werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast wordt er een douchesluis gekoppeld aan het containment, zodat onze saneerders op een verantwoorde manier de cabine kunnen betreden en ná de werkzaamheden veilig een doucheprocedure kunnen uitvoeren.

Het verwijderde asbest wordt verpakt in plastic en containmentzakken. Is dit gebeurd? Dan wordt de ruimte met vochtige doeken schoongemaakt en wordt de kamer schoon gezogen.

Daarna is het de beurt aan een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium, zij voeren de eindcontrole uit. Zij bepalen op basis van metingen of onze werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Bij binnensanering wordt er tevens ook een luchtmeting gedaan, zo weten ze zeker of de ruimte helemaal schoon en asbestvrij is.

Heeft u vragen over asbest in of rondom uw huis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of vraag vrijblijvend een offerte aan