Bij elke verwijdering van asbest is een asbestinventarisatie noodzakelijk. 

Asbestinventarisatierapport

Asbestverwijdering van uw dak mag pas plaatsvinden wanneer er een asbestinventarisatierapport (SC-530) aanwezig is. Wanneer uw dak kleiner is dan 35m2 mag u het asbesthoudend dak zelf verwijderen. Neem contact op met uw gemeente, zij kunnen u hier meer over vertellen.

Bij een asbestinventarisatie wordt er onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van asbest. Met een asbestinventarisatierapport verschaft u duidelijkheid over in hoeverre er asbest in een gebouw aanwezig is, om welke soorten asbest het gaat, op welke plaatsen in het gebouw dit aanwezig is en hoe het asbestverwijderingsbedrijf de asbesthoudende toepassingen dient te verwijderen.

Asbestinventarisatie mag alleen worden verricht door speciaal gecertificeerde asbestinventarisatie- bedrijven. Wij kunnen dit voor u in werking zetten, zodat een betrouwbaar en gecertificeerd bedrijf voor u de inventarisatie op zich neemt. Wij regelen dit voor u! Uiteraard kunnen wij u ook direct adviseren over de stappen ná de asbestinventarisatie, zoals de asbestverwijdering en de diverse mogelijkheden van een nieuw dak. Zo heeft u door middel van één gesprek een duidelijk beeld en één partner die dit voor u regelt.

EEN TOTAALPAKKET:
VAN ASBESTINVENTARISATIE TOT DAKBEDEKKING

Bij Dekker Groep kunt u alles wat komt kijken bij het verwijderen van asbesthoudende daken onder één dak onderbrengen. Van asbestinventarisatie tot dakbedekking, wij kunnen dit voor u regelen. Waar u bij andere partijen contact heeft met verschillende bedrijven waarbij planningen op elkaar aangesloten moeten worden, bieden wij heldere communicatie via één aanspreekpunt waardoor u problemen voorkomt.
 

Heeft u een vraag over asbestinventarisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan!